MoBioFood vol difondre el coneixement adquirit per provovar un canvi en l'estil de vida de la societat cap a hàbits més saludables i que així millori la qualitat de vida de les persones. El nostre projecte està enfocat en prevenir malalties associades a l'obesitat i l'envelliment per tant afecta a un espectre molt ampli de la població, desde la infantesa a l'edat adulta.
Els nostres missatges "per emportar" son:
- La salut intestinal influeix sobre la salut de tot l'organisme.
- Compartim el nostre cos amb la microbiota. Cal cuidar-la per estar sans!
- Existeixen aliments que ens ajuden a mantenir una bona salut intestinal.
- Augmentar el consum d'aliments rics en flavonoides i fibra ens ajudarà a aconseguir-ho.
"La proteïna de insecte és el nostre futur?" xerrada interactiva
El consum de proteïna de bona qualitat biològica d'origen animal és cada cop un repte més gran pel mediambient. Una proposta que està creixent a la UE és el consum de proteïna derivada d'insectes. Es un proteïna d'elevada qualitat biològica per consum humà que resulta ecològicament més sostenible que el cultiu d'animals estabulats i que té una elevada taxa de producció vinculada amb al seu ràpid cicle de vida. Una llarga cultura de rebuig als insectes dificulta la seva introducció al consum humà a les cultures europees. En aquesta xerrada analitzarem el pros i els contra d'aquesta alternativa i qui s'animi por participar en un estudi per conèixer la susceptibilitat a aquest consum.
"Com afecta el què ingerim al nostre cos?" xerrada-taller
Duració màxima: 1 hora. Adaptable a altres formats.
En aquest taller expliquem que els nutrients actuen a la paret gastrointestinal modulant les seves funcions barrera i immuno-moduladora. Expliquem com els components dels aliments actuen sobre aquestes funcions gastrointestinals i com, aquest efecte, influeix en diferents funcions de l'organisme. En el taller es tracta la importància d'una bona barrera física i immunològica com a primera línia de defensa i com l'afecta la dieta.
"La recepta científica a l'àmbit de les biociències"
Taller de 60 min.
Què en sabeu del món de la ciència? En aquesta xerrada-taller podreu visualitzar els diferents esglaons d'estudi que es duen a terme en un laboratori, des de la investigació totalment in vitro, al món dels cultius cel·lulars, passant per l'experimentació animal, fins a les tècniques més punteres com poden ser el camp de les òmiques.
"La biotecnologia a la teva taula"
Duració màxima: 5 sessions de 4 hores. Adaptable a altres formats.
Sessions per a descobrir que és un aliment transgènic i aprendre a dissenyar un protocol experimental per a saber si un aliment de consum habitual és d'origen transgènic. Es pot organitzar en dues parts: una teòrica, en la que es faran xerrades, jocs i debats, així com una part pràctica, en la que es portarà a terme l'experiment prèviament dissenyat.
"Vols saber que investigo?". Monòleg científic