Llicenciada en Ciències Biològiques per la Universitat de Barcelona (UB), Facultat de Ciències Biològiques, al 1993. Va obtenir el doctorat en Ciències Biològiques per la UB, Facultat de Medicina, al 1997. És Professora Titular de l'Àrea de Bioquímica i Biologia Molecular, a la Universitat Rovira i Virgili (URV) des del 2003.
En recerca, forma part del Grup de Recerca MoBioFood, reconegut per la Generalitat de Catalunya com a Grup Consolidat. Ha publicat més de 100 articles científics en revistes internacionals indexades al Journal of Citation Reports.
Ha rebut 4 reconeixements consecutius de recerca i un per transferència de coneixement (2020) per l'ANECA.
Ha supervisat i co-supervisat 4 tesis doctorals, totes elles defensades amb Menció Europea. També ha supervisat, nombrosos Treballs de Fi de Grau i de Màster al Màster en Nutrició i Metabolisme
En docència, ha impartit i imparteixo docència a tots els nivells acadèmics universitaris (Grau i Màster) als Graus de Bioquímica i Biologia Molecular, Grau de Biotecnologia i doble graus afins i al Màster de Nutrició i Metabolisme. De resultes, ha rebut 3 reconeixements de docència (l'últim al 2019) per part del Ministerio de Educación y Formación Profesional del Gobierno de España.
Des del 1996, la seva recerca s'ha centrat en l'estudi de la bioactivitat de compostos bioactius dels aliments de la dieta humana i el seu paper protector front a malalties amb un component inflamatori, com la obesitat, la Síndrome Metabòlica i la malaltia inflamatòria intestinal.
En gestió, ha coordinat el Grau de Biotecnologia durant 8 anys i ha participat en l'adaptació del Grau a l'EEES (Pla Bologna) i a generar dobles Graus derivats i Mencions al Títol de grau. També hea coordinat el Grup de Recerca Mobiofood durant 4 anys.