MoBioFood Research Group ha publicat recentment un treball al Journal of Functional Foods
L'estudi descriu l’efecte antiinflamatori i immunoestimulador de les proantocianidines de llavor de raïm conjuntament amb el DHA
N Martínez-Micaelo, N González-Abuín, M Pinent, A Ardévol and M Blay. Procyanidins and docosahexaenoic acid suppress inflammation and boost immune system in cafeteria diet-fed rats. Journal of Functional Foods (2015), pp. 61-71. DOI information: 10.1016/j.jff.2015.02.017
En aquest manuscrit, es presenta la funció immunomoduladora de l'extracte de proantocianidines de llavor de raïm i de l' àcid docosahexaenoic (DHA), dos compostos bioactius dels aliments, a rates amb obesitat induïda per una dieta hipercalòrica.
Tots dos bioactius suprimeixen la inflamació induïda per la dieta al teixit adipós blanc. A més, potencien el sistema immunològic modulant la immunitat cel.lular i estimulant del timus i la melsa, i així restablint la immunitat debilitada per l'obesitat.
Els resultats del nostre estudi indiquen que la combinació de proantocianidines i DHA aporta valor afegit per la seva funció antiinflamatoria i immunostimuladora.